2022. augusztus 11., 09:01

Pénteken kiderül, hogy mi lesz a kormánnyal?

Pénteken (augusztus 12.) találkoznak a koalíciós pártok vezetői, hogy a kormányválságból kivezető utat keressék. A találkozó kapcsán Eduard Heger (OĽANO) kormányfő ismét leszögezte, szeretné, ha a négypárti koalíció kitöltené a megbízatási idejét. A hét végéig Richard Sulíkkal, az SaS elnökével is találkozik.

kormanyules-2022.05.18.
Fotó: TASR

Boris Kollár (Sme rodina) házelnök szerint augusztus 31-ig még van idő. „Ez továbbra is az OĽANO és az SaS konfliktusa. Most péntekre a kormányfő összehívta a koalíciós pártok elnökeit, talán lesz valami előremozdulás. Bízom a józan észben” – jelentette ki a TASR-nek szerdai nyitrabányai kiutazása során.

A házelnök a kormányfővel együtt a bányaszerencsétlenségek áldozatainak megemlékezésén vett részt. Heger fenn akarja tartani a négyes koalíciót.

„Ennek szentelem minden energiámat. Rengeteg időt szánok a különféle megbeszélésekre, találkozókra, amelyek tovább folytatódnak” – mondta a TASR-nek, hozzátéve, hogy Sulíkkal még a hét vége előtt találkozik, mielőtt az elutazik szabadságra. „Nagyon nehéz időket élünk, bonyolult időszak áll előttünk, ezért egységesnek kell maradnunk, felelősen kell gondolkodnunk, és főleg a helyünkön kell maradnunk” – jelentette ki.

Kollár szintén azt hangsúlyozta, hogy nehéz időszakot élünk és az embereknek segítségre van szükségük, például az energiaárak és a gáz miatt.

„Most leadni a gazdasági minisztériumot, ilyen viharos időkben távozni gyávaság mindenki részéről, aki ilyet megtesz” – mondta a Sme rodina elnöke. Az SaS felmondta a koalíciós szerződést és Matovič távozását követeli a kormányból. Ha ez nem teljesül, a párt miniszterei augusztus végén benyújtják a lemondásukat.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.