2023. november 10., 12:16

Pellegrininek van a legnagyobb esélye államfővé válni

Az Ipsos közvéleménykutató legújabb, a DenníkN számára végzett felméréséből az derül, hogy jelenleg Peter Pellegrininek, a Hlas-SD elnökének van esélye arra, hogy köztársasági elnök legyen. Ő jutna be a második körbe Ivan Korčokkal, aki már összegyűjtötte az induláshoz szükséges aláírásokat.

Peter Pellegrini
Fotó: TASR

A felmérés eredményei alapján Pellegrinire az első választási körben a szavazók 19 százaléka voksolna.

Őt követné Korčok 14 százalékkal, majd Maroš Žilinka a Štefan Harabin (8-8 százalékkal) és Ján Kubiš (3 százalék), valamint Robert Mistrík (2 százalék).

Pellegrini a második körben már a voksok 40 százalékát kapná meg.

Korčokra a választók 26 százaléka szavazna. A voksolók 18 százaléka nem tudna dönteni, 16 százalékuk pedig nem venne részt a második fordulón.

Korčokon kívül Kubiš is bejelentette, hogy indul az államfőválasztáson és még gyűjti az aláírásokat. Pellegrini még fontolóra veszi az indulást. Harabin is érdeklődést mutatott a magas állami funkció iránt és más nevek is forognak a médiában, de ők még nem jelentették be, hogy megmérettetik magukat.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.