2024. április 7., 16:19

Pellegrini úgy véli, nem kell megnyitni a koalíciós szerződést

Peter Pellegrini, a Hlas-SD elnöke szerint az elnökválasztási győzelme miatt nem kell megnyitni a koalíciós szerződést, és a kormánypártok megtartják eddigi miniszteri posztjaikat. Erről a Joj 24 csatornának nyilatkozott.

Frekventált szereplés
Peter Pellegrini
Fotó: TASR
Az elnökválasztással semmit sem változtak a koalíciós erőviszonyok. A kormánykoalíció csak akkor stabil, ha három képviselői frakció biztosítja számára a többséget, és az erőviszonyok szerint pontosan vannak köztük felosztva a minisztériumok”

– mondta Pellegrini.

A házelnöki posztot szerinte Denisa Saková vagy Richard Raši töltheti be, feltételezése szerint ők ketten fognak megállapodni ebben a kérdésben. Megismételte, hogy a Hlas-SD új elnöke a négy alelnök vagy a pártigazgató, Matúš Šutaj Eštok közül kerül ki.

Pellegrini hálás a Smer-SD összes politikusának, aki az elnökválasztáson mellette mozgósította a szavazóit, és megköszönte az SNS támogatását is.

Andrej Danko álláspontját racionálisan és józanul ítélem meg”
– tette hozzá.

Államfőként minden lépést támogatni kíván, ami az életkörülmények javítását szolgálja.

Az államfőnek kötelessége kiállni a szlovák nemzet és minden állampolgár mellett, tartozzanak bármelyik kisebbséghez”

– mondta.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.