2022. március 6., 15:04

Pellegrini továbbra is megnyerné a választásokat, közel a parlamenthez a Szövetség

Ha február végén tartották volna a parlamenti választásokat Szlovákiában, akkor a Peter Pellegrini vezette HLAS-SD nyert volna a szavazatok 18,5 százalékával - derült ki a Focus ügynökség felméréséből.

parlament
Fotó: TASR/AP

A Markíza csatornának végzett felmérés alapján a SMER-SD lenne a második, 15,6 százalékkal, míg a legsikeresebb a jelenlegi kormánypártok közül az SaS lenne 12 százalékkal.

A kutatás során 1003 személyt kérdeztek meg, s az így végzett lekérdezés 8,1 százalékon méri a PS-t, 7,8 százalékon a legnagyobb kormánypártot, az OĽANO-t, és 7 százalékon a radikális Republikát.

A parlamentbe jutás küszöbét túllépte még a Sme rodina 6,3 és a KDH 6 százalékkal. Alig maradt le a bejutásról a Focus mérése alapján a Szövetség, a magyar párt 4,6 százalékon áll, tehát a hibahatáron van a bejutást illetően.

A Kotleba-féle ĽSNS-t jelenleg 3,8 százalékos támogatottságon mérik, hasonló eredményt mutat az SNS és 2,7 százalékon áll a legkisebb kormánypárt, a Za ľudí.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.