2020. május 6., 14:27

Pellegrini szeptemberre javasolja a Smer kongresszusát

Peter Pellegrini, a Smer-SD alelnöke kitart amellett, hogy decembernél korábban kell megrendezni a pártkongresszust és valószínűleg szeptemberi időpontot fog javasolni. Pellegrini erről szerdai sajtótájékoztatóján beszélt. Erik Tomáš, a Smer-SD parlamenti képviselője azt mondta, természetes, hogy egy pártban a parlamenti választást követően eszmecsere folyik a további működéséről, és hisz benne, hogy egységes marad a párt.

Fotó: TASR
Jeleztük, hogy szeretnénk, ha decembernél hamarabb kerülne sor a pártkongresszusra, ezzel tartanánk magunkat a hagyományhoz, hogy a parlamenti választás után elnökséget választ a párt. Szeptemberi dátumot fogunk javasolni

- mondta Pellegrini.

Tomáš szerint a további működésről a párton belül kell lefolytatni a vitát.

Meggyőződésem, hogy a Smer-SD van annyira érett párt, hogy végül megegyezés születik, és egységes, erős és hatékony marad a Smer-SD

- jegyezte meg Tomáš, hozzátéve, hogy erős ellenzékre van szükség.

Pellegrini a TASR-nek adott interjúban úgy fogalmazott, lehetséges, hogy megpályázza a Smer-SD elnöki posztját, szerinte generációváltásra van szükség a pártban.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.