2020. november 12., 12:33

Pellegrini online felmérést hirdet, hogy lerövidítse a választási időszakot

A Hlas-SD vezetője, Peter Pellegrini felszólította az embereket, hogy vegyenek részt az internetes felmérésben, amelyben a választási időszak rövidítéséről szavazhatnak.

Peter Pellegrini Hlas
Peter Pellegrini, a Hlas-SD alapító elnöke
Fotó: Facebook - Peter Pellegrini

Az internetes felmérést november 17-én indítanák.

Pellegrini bízik benne, hogy több ember bekapcsolódik a felmérésbe, mint a választások előtt az Igor Matovičnak (OĽaNO) által indított kezdeményezésbe. Így a jelenlegi kormányfőnek ugyanúgy komolyan kell majd vennie, mint azt az internetes ankétot, amelyet közvetlenül a választások előtt mint ellenzéki politikus talált ki. 

 Pellegrini szerint, ha az állampolgárok egyetértenek a választási időszak megrövidítésével, akkor a kormánynak ki kell írnia a népszavazást, illetve a pártja kezdené gyűjteni az aláírásokat a népszavazás kiírására.

Azokhoz az emberekhez is fordult, akik továbbra is a tüntetéseken vennének részt. A társadalmi béke megőrzésére szólította fel őket, hogy ne adjanak okot a miniszterelnöknek a vízágyúk bevetésére.  A tiltakozások alternatívájaként azt javasolta, hogy az emberek gyújtsanak egy gyertyát egy ablakban november 17-én, a szabadság szimbólumaként.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.