2023. december 3., 12:36
Frissítve: 2023. dec. 3. 19:06

Pellegrini nagy bejelentése csak az új évben várható

Peter Pellegrini, a parlament és a Hlas-SD elnöke csak az új évben jelenti be a végső döntést elnökjelöltségéről - mondta el a TA3 vasárnapi politikai vitaműsorában.

Peter Pellegrini
Fotó: TASR

Elmondta, a választások időpontja még nincs rögzítve. Március és április fordulóján lehet. Kijelentette, úgy fogja kiírni a választásokat, hogy az első vagy a második fordulóban a részvételt ne befolyásolják iskolai szünetek egyes kerületekben.

"Még nem hoztam meg a végső döntést" - mondta Pellegrini elnökjelöltségével kapcsolatban. Ha indulna, a Hlas-SD párt jelöltje lenne, de további támogatást is keresne. Egyúttal megköszönte a miniszterelnök és a Smer-SD elnökének, Robert Fico elnökének támogató szavait.

Az SNS bizalmát is szeretné kérni, de minden döntést tiszteletben tart. Pellegrini nem aggódik a Hlas-SD jövője miatt. Elmondása szerint a párt nem tervezi, hogy bárkivel is egybeolvadjon vagy visszatérjen a Smerhez.

Pellegrini a közszolgálati televízió politikai műsorában azt is elmondta, a koalícióban továbbra sincs konszenzus Tibor Gašpar (Smer-SD) parlamenti képviselőről, mint a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) igazgatójelöltjéről.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.