2021. június 28., 14:59

Pellegrini javasolja Matovič visszahívását

A Hlas-SD sorait erősítő független képviselők hétfőn benyújtották azt az indítványukat, amelyben javasolják Igor Matovič visszahívását a pénzügyminiszteri posztról.

Igor Matovic Peter pellegrini
Fotó: bystricoviny.sk

Ezt Peter Pellegrini jelentette be a mai sajtótájékoztatóján. A javaslatot 39 ellenzéki képviselő látta el kézjegyével.

Igor Matovič politikailag felelős az állam felbomlásáért és azért a kaotikus állapotért, amelynek ma tanúi vagyunk. A világjárvány okozta válság teljes meztelenséggel tárta fel Igor Matovič két kormányának kudarcát, és az egész parlamenti többség kudarcát is, amelynek ellenőriznie kellene a végrehajtó hatalmat, tevékenységét korrigálni, és nem ész nélkül kiszolgálnia 

- mondta Pellegrini.

Pellegrini szerint

Matovič, mint a legerősebb koalíciós párt elnöke vezeti ezt a kormányt is, tudta nélkül semmi sem történik ebben az államban.

Ezért logikus, hogy még mielőtt "belekezdenénk" a kormány egészének visszahívásába, úgy döntöttünk, hogy bizalmatlansági indítványt terjesztünk Igor Matovič ellen, több ellenzéki képviselővel együtt. Hogy miképp szavaznak erről, az már a kormánykoalíció vállát nyomja. Meglátjuk, milyen támogatásban vagy elutasításban részesül Matovič. Tisztában vagyunk a számainkkal. Ezt az embert azonban nem hagyhatjuk szó nélkül "

- mondta.

Matovič, aki Pellegrini szerint annyi gonoszságot követett el az országban, nem gondolhatja, hogy azzal, hogy "a pénzügyminiszter és a miniszterelnök-helyettes meleg székébe távozik, csendesen, észrevétlenül elüldögélhet".

Tükröt kell állítanunk neki, mert Igor Matovič jelenleg a szlovák politika főgonosza

- húzta alá Pellegrini.

Ezek a vétségek most váltak a leginkább szembetűnővé, amikor Igor Matovič a miniszterelnök-helyettesi és a pénzügyminiszteri székben ül. Logikusan emlékeztetni fogjuk az egész másfél éves tevékenységére

- tette hozzá Pellegrini.

Megosztás
Címkék