2020. március 23., 11:39

Pellegrini és Raši is bírálja Igor Matovičot

A szlovák nagypolitikában máris elkezdődött az egymásra mutogatás.

Vitatkozó politikusok
Peter Pellegrini, Richard Raši, Igor Matovič
Fotó: Archívum

Igor Matovič szombaton kinevezett miniszterelnök bírálta az előző kormányt azért, mert nem készült fel időben a koronavírus-járvány elleni küzdelemre.

Állítása szerint a tartalékalap raktárai konganak az ürességtől, nincs elég védőmaszk és egyéb felszerelés, amely a járvány terjedését lassítaná.

Peter Pellegrini korábbi miniszterelnök ezt vitatja, és a közösségi hálón bizonygatja, hogy már januártól készültek a várható fejleményekre.

A kórházakat, a rendőrséget és a tűzoltóságot már ekkor utasították a szükséges teendőkre és a különböző eszközök beszerzésére, az állami tartalékalap ezután kapott instrukciókat.

Richard Raši, az előző kormány miniszterelnök-helyettese is volt főnöke mögé állt, és ugyancsak a közösségi hálóra kitett bejegyzésében azt állítja, hogy

amíg a kormány a választási kampány idején is foglalkozott egyéb feladatok megoldásával, addig Igor Matovič Európában utazgatott,

különböző fotókat és videókat osztott meg élményeiről a Facebookon. Nehezményezi azt is, hogy eddig semmit nem tudni arról, mit is szeretne tenni az új kormány a kialakult helyzetben.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.