2020. március 5., 20:10

Pellegrini arra figyelmeztette Kiskát, ne lépjen kormányra olyanokkal, akiknek maffiakapcsolatai vannak

Peter Pellegrini egy videót tett közzé közösségi oldalán, amelyben a kormányalakítással összefüggésben azt üzeni Kiskának, hogy jól gondolja meg, kivel szeretne szövetkezni.

Kiska Pellegrini
Fotó: TASR
Andrej Kiska és Peter Pellegrini

Pellegrini üzenetében Boris Kollárra, a Sme Rodina elnökére gondolt, akinek a múltbéli maffiózókapcsolatait valóban nehezen lehet megkérdőjelezni.

A Smer listavezetője azt is megjegyezte, hogy két éve, amikor belügyminisztert javasolt, Kiska azért nem neveztette ki a belügyminisztérium élére Jozef Rážot, mert egy képen szerepelt Robert Kaliňákkal. Pellegrini azt mondta, hogy ezt el kellett fogadnia, mert a kormányalakítást nem tudták volna véghez vinni.

A még hivatalban lévő miniszterelnök szerint Kiska hibát követ el, ha Boris Kollárral készül kormányra lépni. Szerinte ez azért hiba, mert korábban azzal a Juraj Ondrejčákkal szerepelt közös fotón, akit 16 évre ítéltek el, mert egy bűnszervezetet hozott létre.

Pellegrini videóüzenetében végeredményben ugyanazt tanácsolja Kiskának, mint Kiska korábban ő neki: hogyha meg akarja őrizni a morális tisztességét, akkor nem lép egy olyan kormányba, ahol maffiózók tartózkodnak.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.