2022. december 5., 13:54

Ötezer eurós hozzájárulást hagyott jóvá a kormány az egészségügyi dolgozók számára

Ötezer eurós stabilizációs hozzájárulást hagyott jóvá hétfőn a kormány az egészségügyi dolgozók számára. Az intézkedés összesen 200 millió eurós költséggel jár. Az egészségügyi dolgozóknak kötelezniük kell magukat arra, hogy három évig a kórházban vagy a mentőszolgálatnál maradnak. Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök szerint 39 500 egészségügyi szakember kap támogatást, kivéve az orvosokat.  

nővér
Fotó: Pixabay

„Ezzel világossá tesszük, hogy az egészségügy kulcsfontosságú, a legfontosabb prioritás számunkra" - mondta Heger, és hozzátette, a kormány nemcsak a dolgozói állomány stabilizálásáért és új orvosok felvételéért tesz lépéseket, hanem a kórházak teljes infrastruktúrájának megújításáért is.

A stabilizációs támogatást azoknak az egészségügyi dolgozónak fizetik ki, akik legkésőbb december 31-ig teljesítik a feltételeket.

A kormány utasította Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi minisztert, hogy az év végéig nyújtson be módosító javaslatot, amely alapján stabilizációs juttatás folyósíthatnak a gyermekotthonokban dolgozó egészségügyi személyzet és a kiválasztott szociális intézményekben dolgozó egészségügyi alkalmazottak számára. A szociális intézményekben dolgozó, támogatásban részesülő ápolók és fizioterapeuták száma 3000 fő, ők 4000 euró stabilizációs támogatás kapnának. A gondozók és az alacsonyabb beosztású egészségügyi dolgozók 3000 eurót.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.