2020. december 14., 16:56

Összeomlás előtt az egészségügyi ellátórendszer

Az egészségügyi dolgozókra nehezedő hosszú távú nyomás már annyira elviselhetetlen, hogy csak idő kérdése, és kártyavárkánt fog összeomlani az ellátórendszer – nyilatkozta a Zuzana Dolinková, a Járóbeteg-ellátók Szövetségének (Zväz ambulantných poskytovateľov - ZAP) elnöke.

orvoskivandorlas.jpg
Fotó: Archívum

Dolinková felhívta a figyelmet arra, hogy

már december közepe van, de az orvosok még mindig nem állapodtak meg az állami Általános Egészségbiztosítóval a 2021 januárjától aktuális szerződési feltételekről.

A Dôvera magán egészségbiztosítóval megkötött szerződések 2020 végéig érvényesek.

A Dôvera egészségbiztosítóval folytatott tárgyalások egyelőre nem vezettek eredményre, nem tudjuk milyen lesz a megegyezés 2021 januárjától

- mondta.

Dolinková hozzátette, a ZAP tisztában van azzal, hogy ezek nem jó hírek a páciensek számára, de hozzátette, hogy mint minden évben, a szövetség idén is felhívja a minisztérium figyelmét a nem megfelelő finanszírozásra. Ha semmit sem tesz a tárca ennek a problémának a megoldásáért, az ki fog hatni az egészségügyi ellátás színvonalára.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.