2023. június 8., 12:45

Összenő, ami összetartozik: Bugár Béla belép a Most-Híd 2023-ba

Bugár Bélával együtt tartott sajtótájékoztatót Sólymos László, az újonnan megalakult Most-Híd 2023 elnöke. A párt megalakulásakor az együttműködés pártjaként határozta meg magát, és a szlovákok és magyarok, illetve más közösségek közti viszony megbékítésére törekedett, meghatározó pilléreiként pedig a kölcsönös bizalmat, a toleranciát és a kölcsönös megértést határozta meg, fogalmazott Sólymos a  sajtótájékoztató elején.

bugár
Fotó: Most-Híd Fb-oldala - reprofotó

„Folytassuk gyűlölködés nélkül” – ezt állt azokon a roll-upokon, amelyek a két politikus mögött voltak kifeszítve az arcképeikkel együtt a sajtótájékoztató alatt. Sólymos azt is elmondta, Dzurinda Modrí pártjával együtt szeretné megszólítani azokat a választókat, akik stabilitást kívánnak Szlovákiának, illetve a polgárok közti kölcsönös megértést és egy gyűlölet nélküli Szlovákiát szeretnének.

Sólymos szerint a gyűlöletet mindig a politikusok szítják, először a magyarok ellen, majd a romák és a migránsok ellen, most meg azon vannak soron, akik nem utasítják el az Ukrajnának nyújtandó segítséget.

Bugár Béla a sajtótájékoztatón elmondta, azért áll ma itt, mert a helyzet az országban nagyon súlyos, talán még súlyosabb, mint 1998-ban volt, mondta.

Most is hatalmas az adósságunk, de akkor az emberek még hittek. Hittek az intézményeinknek és a politikusoknak is, ami most már nem mondható el”

– fogalmazott Bugár hozzátéve, a másik ok amiért itt van, mert egész politikai ténykedése alatt azon volt, hogy ne legyen gyűlölködés, ami nagyon kártékony és veszélyes. Szerinte most megint ennek vagyunk tanúi, s az emberek megint félnek. „És én azt szeretném, ha a szeptemberi választás után egy gyűlöletmentes országban élhetnénk” – fűzte hozzá Bugár.

Újságírói kérdésekre válaszolva azt is elmondta, hivatalosan is belépett az újonnan létrehozott Most-Hídba, amely Dzurinda Modrí pártjával együtt indul a szeptemberi parlamenti választáson,

de kijelentette azt is, hogy a pártban nem vállal vezető tisztséget, és a választási listán sem lesz rajta, csak a különféle politikai egyeztetéseken fog résztvenni.

Hozzátette, bekapcsolódik a kampányba, ahol szükség lesz rá, megjelenik, részt vesz a választókkal való találkozókon a régiókban. Bugár elmondta, továbbra is a gyűlölködés megszüntetésén fáradozik.

Elmondta azt is, Simon Zsolttal is folytatott tárgyalásokat, ám a Magyar Fórum továbbra sem gondolkodik választás előtti együttműködésben velük.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.