lapajánló
Az apadó folyó krónikája és a derű kultúráját terjesztő nyelvész
Magyar7 - 16. száma
2023. január 16., 19:43

Orosz delegációt hívtak meg a poltári ünnepségre, a védelmi tárca elhatárolódott

Elhatárolódott a védelmi minisztérium a poltári  rendezvénytől, és kifogásolta, hogy az Orosz Föderáció küldöttsége részt vett a város felszabadítása alkalmából szervezett ünnepségen. A tárca emlékeztet, hogy Oroszország tavaly az ellenséges országok listájára sorolta Szlovákiát, továbbá hogy Oroszország agresszor, több mint tíz hónappal ezelőtt lerohanta Ukrajnát – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Martina Kovaľ Kakaščíková, a védelmi minisztérium szóvivője.

szlovák védelmi minisztérium
Fotó: TASR
Ez a lépés teljesen ellentétes a védelmi minisztérium, a Szlovák Köztársaság és az egész demokratikus világ értékrendjével"

– fogalmazott a szóvivő.

A védelmi minisztérium nem küldi el képviselőit vagy a hadsereg tagjait olyan eseményekre, ahová Oroszország képviselőit meghívják, ahol elhangzik a szovjet vagy az orosz himnuszt, vagy ahol felvonják az orosz zászlót. A minisztérium képviselői nem vesznek részt ezeken a rendezvényeken, függetlenül attól, hogy egy önkormányzat vagy egy szervezet rendezi-e az akciót, mint például a poltárit, amelynek társszervezője a Szlovákiai Antifasiszta Harcosok Szövetsége (SZPB) volt.

Ha a SZPB továbbra is olyan rendezvények szervezésében fog részt venni, amelyeken egy ártatlanokat gyilkoló államot dicsőítenek, meg kell szüntetnünk az együttműködés minden formáját a szövetséggel, és azt is meg fogjuk fontolni, meghívjuk-e a szövetség képviselőit a Szlovák Nemzeti Felkelés évfordulója alkalmából szervezett ünnepségekre"

- jelentette ki Jaroslav Naď (OĽANO) megbízott védelmi miniszter.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.