2020. március 12., 15:26

Ők a legújabb fertőzöttek: egy pozsonyi óvodában terjedt el a koronavírus

Újabb koronavírussal fertőzött eseteket jelentettek be a hatóságok. Peter Pellegrini miniszterelnök azt is közölte, kikről van szó. 

koronavírus, ellenőrzés, Szlovákia
Fotó: TASR

A vírus abban a pozsonyi óvodában fertőzött meg többeket, amelyben az az óvónő dolgozott, akiről az elsők között derült ki Szlovákiában, hogy szervezetében megtalálható a koronavírus.

Pellegrini elmondta,

a legújabb fertőzöttek közül az egyik egy 1979-ben született pozsonyi férfi, aki korábban Miamiban járt. Egy másik egy 1967-ben született nő, aki a Palkovičová utcai óvodában kolléganője annak az óvónőnek, akiről napokkal ezelőtt mutatták ki a fertőzöttséget. Nem ő az egyetlen koronavírussal fertőződött óvónő, ugyanis egy 1968-ban született nő szervezetében is kimutatták a vírust - ő szintén óvónő. Ráadásul a betegek között van egy 1992-ben született fiatal nő is, aki ugyan nem az óvodában dolgozik, de "kapcsolatba került" az intézménnyel.

Az ötödik fertőzött szintén egy nő, aki 1989-ben született, és korábban az ausztriai Linzben járt. A hatodik beteg pedig egy 1977-es születésű férfi, akinek barátnője egyike a fertőzötteknek. 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.