2023. április 18., 16:47

Olcsón megússza a nyitrai kórház, hogy véletlenül a "rossz" térdét műtötték meg egy idős bácsinak

Ítélet született a nyitrai járásbíróságon annak az idős bácsinak az ügyében, akinek tévedésből a rossz (vagy, ha úgy tetszik, jó) térdét műtötték meg a helyi kórházban.

műtét
Képünk illusztráció.
Fotó: pixabay.com

A járásbíróság első fokon 6000 euró nem vagyoni kártérítés megfizetésére kötelezte a nyitrai kórházat, de a felperes nem könyvelhet el győzelmet, hiszen a kereset más pontjait visszadobta a bíróság. Nem találták például megalapozottnak az idős úr azon igényét, hogy a kórház nehéz szociális helyzetbe hozta őt az elhibázott műtéttel. A kórház elismerte ugyan a felelősségét, de nem volt hajlandó peren kívül megegyezni a felperessel, mert sokallták az általa követelt kártérítés összegét.

A bíróság ítélete nem jogerős. A felperes, František Rapan vélhetően fellebbez a döntés ellen, hiszen eredetileg 65 ezer eurós nem vagyoni kártérítésre tartott igényt. 

A kórház egyébként azzal érvelt a per során, hogy hiába kellett volna a jobb térdét megműteni, a beteg bal térde szintén rossz állapotban volt már. 

 

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.