2019. december 23., 12:40

Nyoma sincs a félmillió eurónyi ékszert zsákmányoló pozsonyi rablóknak

Idén novemberben néhány ismeretlen a pozsonyi Bory Mall bevásárlóközpontból közel félmillió eurónyi értékben rabolt ékszereket. A nyomozók biztonsági kamerák felvételeit nyilvánosságra hozva próbáltak meg előbbre jutni, de hiába osztották meg ezrek a felvételeket, lassan másfél hónapja híre-hamva sincs az elkövetőknek.

Képünk illusztráció! A novemberi pozsonyi rablás elkövetői profik voltak.
Fotó: PZ Bratislava

Tiszta Hollywood. Hajnali három órakor féltucatnyi kapucnis, maszkos elkövető nagy sporttáskákkal betöri a pláza ajtaját, néhány perc alatt felfeszítik az ékszerüzlet vasrácsait, s a vitrinekkel már könnyű dolguk van. Három perc és vége, fél órával később már csak az üvegcserepek emlékeztetnek ottjártukra.

Lassan két hónapja fogalmunk sincs, kik lehetnek az elkövetők. Nem tudják a rendőrök sem. Arra a kérdésre, hogy legalább gyanúsítanak-e valamit, kitérő választ adnak. A Sme-nek nyilatkozó rendőrségi szóvivő, Veronika Slamková csak annyit közölt, a nyomozás halad, de megerősítette, hogy még nem gyanúsítottak meg senkit.

Nem ez az első hasonló eset – írja a Sme. Kilenc évvel ezelőtt az Auparkból raboltak el vagy kétszázezer eurónyi ékszert. A tetteseknek azóta sincs semmi nyoma.

Pedig a biztonsági kamerák ott is működtek. Nem volt elég.

Az ügy pikantériája, hogy rengeteg a hasonlóság a 2010-es és a mostani rablás között. Ott is, itt is heten voltak, mint a gonoszok. Ott is, itt is három perc elég volt ahhoz, hogy százezreket zsákmányoljanak. Az Auparkban füstgránátokkal zavarták meg a kamerákat, a Bory Mall-nál a saját terepjárójukat gyújtották fel a parkolóban.

Pár éve ugyan felmerült, hogy újraindítják a nyomozást az Auparkos esettel kapcsolatban, de végül nem lett belőle semmi. Hiába fogtak el a cseh hatóságok két ékszertolvaj-bandát is (az egyik orosz, a másik balkáni illetőségű volt), nem sikerült kapcsolatba hozni őket a pozsonyi rablással.

rablas-pozsony.jpg
Fotó:  Policia.sk

Tovább is van, mondjuk még? Talán olvasóink is emlékeznek rá, hogy idén januárban egy pozsonyi ékszerüzlet bejáratát autójukkal áttörve, négy férfi közel egymillió euró értékben zsákmányolt márkás órákat, ékszereket. Tippeljenek, vajon megvannak-e a tettesek?! Szeptemberben pedig, egy a pozsonyi belvárosban található ékszerüzletet fényes nappal rámolt ki két fegyveres. A zsákmány félmillió eurót ér. Az elkövetők? Természetesen nyomuk sincs.

Érdekes, nem?!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.