2021. augusztus 20., 12:14

Nyitra megyei képviselők vizitje a komáromi kórházban

Van, aki petícióval, mi a Nyitra Megyei Önkormányzatban küzdünk a komáromi kórház ingatlanjainak tulajdonosánál a kórház leminősítése ellen a készülő kórházi reform folyamán nyilkatkozta portálunknak Farkas Iván, Nyitra megyei képviselő, az MKP frakcióvezetője.

kórház
Fotó: Nagy-Miskó Ildikó
Egyre nagyobb nyomás alatt a csallóközi kórházak

„Az utolsó előtti megyei képviselő-testületi ülésen napirendre tűztük a témát, majd megbíztuk Nyitra megye elnökét, hogy járjon közbe a komáromi kórház és további Nyitra megyei kórházak érdekében az egészségügyi miniszternél” – jelentette ki a megyei képviselő. Dr. Viola Miklóssal, a Nyitra Megyei Önkormányzat egészségügyi bizottságának elnökével tegnap meglátogattuk a komáromi kórházat, hogy a fejlemények iránt érdeklődjünk, fűzte hozzá a Farkas Iván. Mint mondta,

továbbra is megyei szinten szeretnék elősegíteni a bővülő és egyre korszerűbb kórház eddigi státuszának megtartását.

Farkas Iván elmondta, a komáromi kórház igazgatójának, Miroslav Jaškának a kíséretében megtekintették a kórházban folyamatban lévő beruházásokat.

Ahova léptünk, mindenütt felújítás, átépítés, korszerűsítés zajlik. Hihetetlen szakmai ballépés lenne egy olyan kórház leminősítése helyi elfekvő kórházzá, amelyben költséges beruházás valósult meg

– belgyógyászati pavilon – és még költségesebb felújítások, beruházások zajlanak: onkológia, ginekológia, hematológia, korszerű sürgősségi felvétel és ellátás” - mondta.

A képviselő szerint felelőtlenség lenne a nemsokára országos viszonylatban is korszerű, gazdagon felszerelt kórház leminősítése lokális kórházzá.

Megosztás
Címkék