2021. június 14., 13:44

Nyitra megye vendége volt Andrej Doležal közlekedési miniszter

Nyitra megyében mintegy fél éve intenzíven foglalkozunk a magasabb rendű közlekedési infrastruktúra, a megyét átszelő állami ill. nemzetközi közúti és vasúti folyosók állapotával. A Szlovákia létrejötte óta eltelt 28 év mérlege korántsem kedvező. 

Andrej Doležal
Fotó: TASR

A 8 megye közül csupán kettőt nem szeli át autópálya: Nyitra megyét és Besztercebánya megyét. A legrövidebb gyorsforgalmi útszakaszok Nyitra megyében és Kassa megyében találhatók. A kelet-nyugati irányban megépült R1-es gyorsforgalmi úton kívül a megyében semmi sem épült meg. Hiába várjuk az észak-déli kapcsolatot vagy az R7-es déli gyorsforgalmi utat, hogy elérje Nyitra megyét.

Régóta számos város elkerülő útja lenne időszerű, a teljesség igénye nélkül: Vágsellye, Érsekújvár, Komárom és Ipolyság. Régen el kellett volna készülnie a körforgalomnak Komárom és Izsa között, amely enyhítené az állami I/63 és az I/64 utak kereszteződésében való várakozást.

Nyitra az egyetlen megyeszékhely, amelynek nincs villamosított vasútvonala és közvetlen vasúti összeköttetése a fővárossal. Ennek orvoslására eltervezték a megyeszékhely és Vágtornóc közötti, 19 km hosszú villamosított dupla vasúti pályát, ám az az állami prioritások sorában lejjebb található. A Baltikum és Balkán közötti, IV. páneurópai vasúti folyosó szlovákiai szakaszán – Kúty – Pozsony – Galánta – Újvár – Párkány – amely kelet-nyugati irányban alaposan érinti Nyitra megyét, 1992 óta nem ruháztak be egyetlen eurót sem. Csupán a vasúti pálya karbantartása és néhány vasútállomás újjáépítése valósult meg. Mivel európai vasúti folyosó, haladéktalanul hozzá kellene itt is fogni a jelentős korszerűsítésnek. A fokozott érdeklődés miatt kapacitásbővítés – két sínpár és villamosítás – kellene a Komárom – Pozsony közötti vasúti vonalon.

E témákat megvitattuk a Nyitra Megyei Önkormányzat szakbizottságaiban és testületeiben, végül az utolsó előtti képviselő-testületi ülésen megszületett a memorandum, amelyet a megye elküldött a közlekedési miniszternek. Szinte napokon belül időpont-egyeztetés született, majd Andrej Doležal közlekedési miniszter június 11-én, pénteken népes, 18 tagú küldöttségével Nyitra megyébe látogatott, a megye vendége volt.

A tanácskozáson megvitattuk a hiányzó, ám roppantul fontos beruházásokat. Nyitra megye elnöke, Milan Belica felkért arra, hogy a Nyitra megyei memorandum témafelvetője legyek, felvezető beszédemben a vendégek előtt nyissam meg a kulcsfontosságú témát. A témafelvetést élénk szakmai vita követte, amelyben igencsak aktívak voltunk.

A majd 3 órás szakmai, szakpolitikai találkozó arra mindenképpen jó volt, hogy általa a Nyitra megye számára roppantul hátrányos eddigi döntésekre felhívjuk a legilletékesebbek figyelmét és mihamarabbi orvoslást kérjünk.

A tanácskozás konkrét eredményei: a tárca elküldi a Nyitra megye számára előkészített 21 pontból álló beruházási csomag egyes elemeinek áttekintését és kérésünkre pozitív megkülönböztetésben részesíti a megyénket az 1.osztályú állami utak burkolat-felújításánál, amelynek konkrét útszakaszai nem jelentek meg a közutak fejlesztésének kormányhatározatában. Vagyis a közlekedési tárca szabadon dönthet az évente e célra rendelkezésre álló 200 millió euró elköltéséről.

Végül, mivel Nyitra megye az országos és nemzetközi folyosók tekintetében eddig feltűnő negatív megkülönböztetésben részesült, ígéretet kaptunk az új beruházásokról való döntéseknél az eddig alkalmazott két együttható mellett egy harmadik, a regionális egyensúlyt biztosító együttható beiktatására, valamint a megyét illető pozitív diszkriminációra az állami 1. osztályú utak burkolat-felújítása terén.

Farkas Iván, Nyitra megyei képviselő, az MKP frakcióvezetője  

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!