2020. május 6., 12:13

Nincs egyetértés a Sme rodina és a Za ľudí között?

Kisebb konfliktus van kibontakozóban a kormánykoalíció pártjai között.

Fotó: TASR

A parlament a jövő héten szavaz arról a törvénymódosításról, amelynek célja a miniszterek hatásköreinek megváltoztatása. A hatáskörök főleg az európai támogatásokat érintik. Az aktuality.sk információi szerint, az említett két párt ebben még nem tudott konszenzusra jutni.

A hírportál szerint Milan Krajniak (Sme rodina) szociális ügyekért felelős miniszter ellenzi az európai szociális alap áthelyezését egy másik minisztériumba, amelyet Veronika Remišová (Za ľudí) miniszterelnök-helyettes vezet.

Štefan Holý (Sme rodina) miniszterelnök-helyettesnek pedig Mária Kolíková (Za ľudí) igazságügyi minisztertől kellene átvennie több hatáskört, amelynek a miniszter természetesen szintén nem örül.

Veronika Remišová, az aktuality.sk-nak tett nyilatkozatában azt mondta, a törvényjavaslat végleges formáját a koalíciós tanács vitatja meg, így még semmi sem végleges.

,,A törvény módosításának azon része, amely a regionális fejlesztéseket célzó európai támogatásokat szabályozza, már szerepel a koalíciós megállapodásban, új kompetenciák nem kerülnek hozzáadásra“ - jelentette ki Remišová.

A Za ľudí párt alenöke, Juraj Šeliga meg van győződve arról, hogy a pártok mielőbb konszenzusra jutnak.

,,A jogalkotási tervezet tárgyalás alatt áll, ez pedig tovább pontosítja a koalíciós  programnyilatkozatot“ - jelentette ki Šeliga.

Veronika Remišová szerint a módosítás célja, hogy a már említett Štefan Holý miniszterelnök-helyettes, további jogszabályokat tudjon koordinálni.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!