2021. szeptember 27., 10:10

Nézze meg, hogy mától milyen besorolású a járása!

Mától öt járásban lesz érvényben másodfokú vészriasztás (bordó besorolás). 39 járás piros, 34 pedig narancssárga besorolású. Csak a Dunaszerdahelyi járás marad megfigyelési fázisban (zöld besorolás).

koronavírus COVID-19 maszk FFP2
Fotó: TASR

A kormány a múlt szerdai ülésén hagyta jóvá a járások COVID automata, illetve a fertőzöttség mértéke szerinti felosztását.
Éberségi fázisban (narancssárga besorolás) van Pozsony öt járása, valamint a déliek közül a Galántai, a Komáromi, a Losonci, a Nagymihályi, az Érsekújvári, a Rimaszombat, a Vágsellyei és a Szenci járás.

Elsőfokú vészriasztás (piros besorolás) van érvényben Kassa négy járásában, valamint többek között a Kassa-vidéki, Lévai, Nyitrai, Tőketerebesi és Nagykürtösi járásokban is.

Hétfőtől bordó besorolású a Bártfai, Korponai, Rozsnyói, Szakolcai és az Ólublói járás.

A zöld besorolásban, tehát a Dunaszerdahelyi járásban nagyobb korlátozások továbbra sincsenek, de a többi járásban már fel kell készülni bizonyos megkötésekre. 

A vörös járásokat érintő talán legfontosabb különbség, hogy a kültéri tömegrendezvényeken már kötelező a maszkviselés, beltérben pedig nem elég a klasszikus szájmaszk, reszpirátorra van szükség. Fontos különbség még, hogy a vörös fázisba sorolt járásokban, akiknek sem oltása, sem tesztje, sem igazolása nincs arról, hogy átesett a betegségen, nem mehet étterembe. Még a teraszra sem ülhet ki, legfeljebb elvitelre rendelhet csak ételt. 

Megosztás
Címkék