cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. február 26., 16:20

Nemi erőszakkal fenyegették meg az RTVS műsorvezetőnőjét, mert nem engedett egy Smer-es politikust a műsorába

A szlovák közmédia (RTVS) ismeretlen személy elleni feljelentést tesz, miután valaki emailben és telefonon is rágalmazta és fenyegette Marta Jančkárová műsorvezetőnőt, aki az RTVS Szombati párbeszédek (Sobotné dialógy) című műsorát vezette.

Ismét a zsozsóról
Illusztráció
Fotó: TASR

Az ismeretlen személy többek között azzal fenyegetőzött, hogy bántalmazza, megerőszakolja és megöli a műsorvezetőnőt, valamint családját. A konfliktus oka, hogy a műsor szerkesztője nem engedte, hogy az előzetesen meghívott Marián Kéry helyét egy másik Smer-es politikus, Ľuboš Blaha vegye át.

A műsor így ellenzéki meghívott nélkül került adásba.

Az RTVS közleményében azt írja, a politikai pártok nem változtathatják meg önkényesen azokat a vendégeket, akiket az egyes műsorokba delegálnak, mert a vendégekről minden esetben az RTVS munkatársai döntenek az érvényes médiatörvénynek megfelelően.

Hangsúlyozták, ha valaki nem tud eljönni a műsorba, akkor nem a pártnak kell helyettest keresni, hanem a szerkesztőségnek. Az RTVS szerint egy politikai pártnak sincs bérelt helye, hanem a szerkesztőség dönti el, kivel helyettesíti az éppen kieső politikust.

A Smer-SD korábban élesen bírálta, hogy az RTVS a február 25-én sugárzott Szombati párbeszédek című műsorban nem engedte, hogy Marián Kéryt egy másik politikusuk, Ľuboš Blaha helyettesítse. Így Jaroslav Naď (OĽANO) vitapartner nélkül állt a mikrofon elé. A Smer-SD most a kulturális és médiabizottság rendkívüli összehívását fontolgatja.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.