2021. augusztus 2., 14:59

Németországba utazik? Csak bátran, megszűnik a karanténkötelezettség

A Németországba utazó szlovákiai állampolgároknak nem kell karanténba vonulniuk.

koronavírus Németország
Fotó: TASR / AP

Az országba való belépéshez azonban szükséges kitölteni egy formanyomtatványt,

negatív koronavírus-tesztet felmutatni, illetve szükséges az oltási igazolvány is.

Az erről szóló információt a szlovák külügyminisztérium oldalán lehet részletesebben megtekinteni.

Németország Szlovákiát nem sorolja a rizikós országok közé, ezért nem szükséges a kötelező karantén az odautazóknak.

Fontos azonban kitölteni egy formanyomtatványt, illetve felmutatni az oltásról szóló igazolványt. Németország az AstraZeneca, Pfizer/BioNTech, Moderna és Janssen oltóanyagokat ismeri el. Ha valaki nincs beoltva,

abban az esetben is beléphet az országba, ha felmutat egy 72 óránál nem régebbi PCR tesztet, illetve 42 óránál nem régebbi antigéntesztet, illetve felmutat a betegség átvészeléséről szóló igazolást.

Csak az eredeti formanyomtatványt lehet felmutatni, ezt természetesen elektronikus módon is meg lehet tenni. A formanyomtatványt csak német, angol, spanyol, francia, illetve olasz nyelven fogadják el.

A külügyminisztérium azonban arra figyelmeztet, hogy a járványhelyzet nem lesz mindig ilyen kedvező, ezért mindenkinek azt tanácsolja, figyelje az aktuális híreket, hiszen könnyen rosszabbra fordulhat a helyzet, ha újra berobban a járvány.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.