2021. január 31., 16:17

"Nem támogatjuk a további országos teszteléseket. Ennek véget kell vetni." Ebben ért egyet Boris Kollár és Peter Pellegrini

"Nem támogatjuk az országos tesztelések újabb fordulóit, véget kell vetnünk ennek" - jelentette ki a szlovák közszolgálati csatorna 5 perc múlva 12 (O 5 minút 12) című vitaműsorában Boris Kollár, aki szerint február 8-tól el kell indítani a Covid-automatát. A szlovák parlament elnökének kijelentésével egyetértett Peter Pellegrini, a Hlas elnöke is.

Peter Pellegrini és Boris Kollár
Fotó: TASR
Peter Pellegrini és Boris Kollár

Boris Kollár megjegyezte, hogy a COVID-automatát szakértők hozták létre, és az az előnye, hogy átláthatóságot és a kiszámíthatóságot biztosít, hiszen a rendszernek köszönhetően az emberek tudni fogják, hogy mikor mi nyithat ki, vagy zárhat be.

Meg szeretném valamennyi kollégámat győzni a kormányban, hogy energiájukat a szüntelen tesztelés helyett az emberek beoltására fordítsák"

- mondta a parlament elnöke, hozzátéve, most az a legfontosabb, hogy a vakcináció minél gyorsabb tempóban megtörténjen.

Kollár a vitaműsorban elmondta, nagy hibának tartja, hogy nem a legidősebb korosztályt és a krónikus betegeket kezdték először beoltani.

Peter Pellegrinivel egyetértettek abban, hogy ha az Európai Unió jóváhagyja az orosz vagy a kínai oltóanyagot, akkor Szlovákiának ezeket fel kell használnia.

Peter Pellegrini szerint az országos tesztelés több kudarcot is hozott. A korábbi kormányfő úgy vélekedett, hogy Igor Matovič kaotikus nyilatkozatai hozzájárultak az emberek politikával és a politikusokkal szembeni bizalomvesztéséhez. 

A Hlas elnöke kijelentette,

a célzott teszteléseknek van értelme, az átfogó országosnak azonban nincsen.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!