Nem szavazta meg a parlament a közjogi méltóságoknak címzett felhívást

2021. március 19., 15:21
ma7 | TASR

Nem szavazták meg a képviselők a Smer-SD alelnöke, Juraj Blanár javaslatát, hogy a parlament szólítsa fel a három legfőbb közjogi méltóságot, tegyenek jelentést az ország állapotáról.

Közjogi méltóságok
Fotó: TASR
Boris Kollár, Zuzana Čaputová és Igor Matovič

A Smer-SD azt szerette volna elérni, hogy szólítsák fel Zuzanu Čaputová államfőt, Boris Kollár házelnököt (Sme rodina) és Igor Matovič kormányfőt (OĽANO), hogy intézzenek beszédet a lakossághoz és ismertessék az ország helyzetét, illetve azt, hogy milyen intézkedések lépnek életbe március 21-től.

Blanár pénteki sajtótájékoztatóján emlékeztetett, hogy

javaslatát a mély koalíciós válság és káosz idején terjesztette elő, melyet a kormány okozott. Mint mondta, azt szerette volna, hogy az ország vezetői megnyugtassák a lakosságot és ismertessék a további intézkedéseket.

Blanár szerint a parlamenti vitában azt tudtuk meg,

hogy minden rendben van és folyamatosan fogadják el a szükséges intézkedéseket. Szerinte azonban már a parlamentbe is befészkelte magát a káosz, akadozik az ülés, és nincsenek jelen az egyes törvénytervezetek előterjesztői.

A Smer-SD szerint az egyetlen megoldás az előrehozott választásról szóló népszavazást támogató petíciós akciójuk sikeres lezárása.

Kövesse facebook oldalunkat is!