2021. szeptember 9., 18:39

Nem lesz egy könnyű vágta…

Nem lesz egyszerű lenyelni a békákat egyik félnek sem, de hát ez egy sakk-matt játszma. Ugyanakkor nincs más út. Véli a formálódó magyar egységről Kovács Koppány énekes, a Rómeó Vérzik együttes frontembere.

A politikai történeseket mindig is élénken figyelte, és úgy látja, hogy felső, parlamenti szinten könnyű lesz az együttműködés, helyi szinten viszont annál nehezebb.

Rengeteg olyan elmérgesedett kapcsolat van ugyanis, amit nem hiszem, hogy egycsapásra meg lehet oldani. A parlamentbe való bejutás nem lehet cél, csak egy eszköz, de ezt el is kell hitetni a választókkal.

A fiatal magyar választók becserkészését látom a legnagyobb feladatnak. Főleg, hogy tudjuk, milyen sokan szavaztak közülük szlovák pártokra az előző választáson. Olyan tartalmat, olyan mondanivalót, olyan célokat kell megfogalmazni a majdani Szövetségnek, ami megfogja a fiatal magyar választókat. A mai fiatalok, amikor választanak, már más szempontokat néznek, mint az idősebbek. S emlékezzünk arra is, milyen sokan szavaztak Matovičékra azért, hogy a Fico-kormányt meg lehessen dönteni!” – figyelmeztet.

Koppány nem titkolja, kissé szkeptikus, és ahogy mondja, a fiataloknak a név, a jelszó, a lufi és az ingyen gulyás már nem elég. Csak ezért nem fogják a Szövetséget választani.

„Jövőt, megélhetést akarnak látni, és azt, hogy mennyi jut Dél-Szlovákia fejlesztésére. Beruházásokról, a mezőgazdaság fejlesztésről, az infrastruktúra növeléséről akarnak hallani. De ilyen érzékeny téma a bevándorlás is. Látjuk, mi történik a Csallóközben. Pár száz fős falvakból hirtelen pár ezer fős nagyközségek lesznek…

És akkor még nem is beszéltünk a hatalmas értékválságról, teljesen mások a prioritások, mint még néhány évtizeddel ezelőtt.

Lovasként úgy fogalmaznám meg az egységes magyar párt létrejöttét és az előtte álló feladatokat, hogy ez bizony nem lesz egy könnyű vágta”.

Megosztás
Címkék