2020. november 18., 16:59

"Nem a játszótéren vagyunk!" Matovič azt javasolta Sulíknak, hogy a járványügyi tervezetét Mongóliának kínálja fel

A kormányfő szerint ha az SaS egy külön járványügyi tervet akar készíteni, akkor azt egy olyan országnak kellene felajánlania, amely még nem rendelkezik ilyen tervezettel.

Igor Matovič és Richard Sulík
Fotó: TASR
Igor Matovič és Richard Sulík

Matovič kijelentette, Szlovákia a járványügyi szakértők és a közegészségügyi szakemberek által elfogadott terv alapján jár el.

Felesleges kitalálni azt, ami már ki van találva. Ha az SaS elkészül a tervvel, javaslom, hogy forduljon vele olyan országhoz, amely elveszítette a járvány feletti ellenőrzést”

- mondta Matovič, aki példaként Mongóliát említette.

Hozzátette: Richard Sulík gazdasági miniszter, az SaS elnöke bemutathatja tervét a járványügyi bizottságnak és a központi válságstábnak, és megpróbálhatja meggyőzni a szakértőket.

Bárki kijelentheti ebben az országban, hogy kigondol egy jobb tervet. De ez itt nem valami játszótér, emberéletekről beszélünk, az idő pedig szalad. Magától nem fog csökkenni a pozitív esetek száma, intézkedésekre van szükség”

- szögezte le a kormányfő.

Hozzátette,

nem harcolhatunk a járvány ellen egyszer a már jóváhagyott forgatókönyv szerint, a jövő héten meg új terv alapján csak azért, mert valaki sértve érzi magát.

„Ez nem a sértődésről, valakinek az egójáról szól, hanem az elfogadott intézkedésekről, és azok alapján cselekszünk” - hangsúlyozta Matovič.

Richard Sulík gazdasági miniszter saját tervet készít szakértők bevonásával és azt a következő napokban akarja ismertetni. Az elképzelés szerint nem országos intézkedéseket vezetnének be, a helyi járványhelyzettől függően azok eltérőek lehetnének az egyes régiókban. A járványgócokban szigorúbb intézkedések lennének, akár a lockdown is életbe léphetne, de Sulík szerint ott, ahol kedvezőbb a helyzet, enyhébb korlátozások is elegendők.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.