magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2020. november 18., 16:59

"Nem a játszótéren vagyunk!" Matovič azt javasolta Sulíknak, hogy a járványügyi tervezetét Mongóliának kínálja fel

A kormányfő szerint ha az SaS egy külön járványügyi tervet akar készíteni, akkor azt egy olyan országnak kellene felajánlania, amely még nem rendelkezik ilyen tervezettel.

Igor Matovič és Richard Sulík
Igor Matovič és Richard Sulík
Fotó: TASR

Matovič kijelentette, Szlovákia a járványügyi szakértők és a közegészségügyi szakemberek által elfogadott terv alapján jár el.

Felesleges kitalálni azt, ami már ki van találva. Ha az SaS elkészül a tervvel, javaslom, hogy forduljon vele olyan országhoz, amely elveszítette a járvány feletti ellenőrzést”

- mondta Matovič, aki példaként Mongóliát említette.

Hozzátette: Richard Sulík gazdasági miniszter, az SaS elnöke bemutathatja tervét a járványügyi bizottságnak és a központi válságstábnak, és megpróbálhatja meggyőzni a szakértőket.

Bárki kijelentheti ebben az országban, hogy kigondol egy jobb tervet. De ez itt nem valami játszótér, emberéletekről beszélünk, az idő pedig szalad. Magától nem fog csökkenni a pozitív esetek száma, intézkedésekre van szükség”

- szögezte le a kormányfő.

Hozzátette,

nem harcolhatunk a járvány ellen egyszer a már jóváhagyott forgatókönyv szerint, a jövő héten meg új terv alapján csak azért, mert valaki sértve érzi magát.

„Ez nem a sértődésről, valakinek az egójáról szól, hanem az elfogadott intézkedésekről, és azok alapján cselekszünk” - hangsúlyozta Matovič.

Richard Sulík gazdasági miniszter saját tervet készít szakértők bevonásával és azt a következő napokban akarja ismertetni. Az elképzelés szerint nem országos intézkedéseket vezetnének be, a helyi járványhelyzettől függően azok eltérőek lehetnének az egyes régiókban. A járványgócokban szigorúbb intézkedések lennének, akár a lockdown is életbe léphetne, de Sulík szerint ott, ahol kedvezőbb a helyzet, enyhébb korlátozások is elegendők.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.