2021. február 22., 18:01

Nem helyezték szabadlábra H. Lehelt

Nem helyezte szabadlábra a bazini Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) szenátusa az öt gyilkosság elkövetésével vádolt H. Lehelt. A bíróság elutasította a vádlott hétfőn benyújtott kérelmét. A döntés nem jogerős, a vádlott panaszt nyújtott be ellene, a panaszról a Legfelsőbb Bíróság dönt.

Fotó: TASR

Az őrizetben tartás okai továbbra is fennállnak, ezért a bíróság elutasította a kérelmet. H. Lehel azzal érvel, hogy jogellenes a fogva tartás és azóta húzódik az eljárás, hogy 2020 szeptemberében vádat emelt a Különleges Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyésze. Az öt gyilkossági ügy keddre (február 23.) kitűzött főtárgyalását elnapolták, mivel a perirat a benyújtott panasz miatt a Legfelsőbb Bíróságon van. A főtárgyalást március 30-ra napolta el a bíróság.

Áprilisban és májusban is lesznek tárgyalások. A Sátor-banda több tagját is kihallatják hét további vádpontban.

A gyilkosságok elkövetése mellett H. Lehelt bűnözői csoport támogatásával is vádolják, valamint azzal, hogy 45,5 millió szlovák koronát lopott el egy dunaszerdahelyi széfből. Az áldozatok között van a banda egykori vezére, Sátor Lajos is, H. Lehel 2010-ben beismerte a gyilkosságot. Sátor holttestét még nem találták meg, a tettesek állítólag többször kiásták és máshová vitték a maradványokat.

Több strómant is meggyilkoltak, és egy másik bandavezért, Reisz Andrást is. Őt H. Lehel a vád szerint 2006-ban gyilkolta meg. 2003-ban lelőtte Karika Csabát, a holttestet feldarabolta és húsdarálóban ledarálta. Az áldozatokat a Dunaszerdahely melletti Csótfán temette el.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.