2024. február 22., 15:27

Nem hagyják magukra a háborúban szenvedőket

Az ukrajnai háború kezdete óta több mint 218 ezer embernek segített a Človek v ohrození szervezet. A szervezet deklarálta, hogy készen áll a segítségnyújtás folytatására - tájékoztatta a TASR hírügynökséget Katarína Barošová, a szervezet munkatársa.

Orosz-ukrán háború, menekültek, Kassa, ukrán menekültek
Fotó: TASR

Barošová közölte, két éve intenzíven segítik Ukrajnát.

 Gyerekekkel és idősekkel foglalkozunk, óvóhelyeket építünk újjá és szálláshelyeket újítunk fel. Nyári táborokat szervezünk, pszichológusok segítenek az embereknek, mobilházakat és játszótereket építünk. Az Ukrajnából Szlovákiába érkezettek életét is igyekszünk minél könnyebbé tenni"

– mondta, és hozzátette, pszichoszociális támogatással, szálláskereséssel segítenek, továbbá igyekeznek óvodát, iskolát, munkahelyet találni a menekülteknek, és hozzásegíteni őket az egészségügyi ellátáshoz.

Igyekszünk segíteni a beilleszkedésüket, szlovák nyelvtanfolyamokat, szabadidős tevékenységeket szervezünk számukra"

- tette hozzá.

„Bár időnként tapasztaljuk, hogy mi is fáradunk, kimerülünk, de továbbra is igyekszünk segíteni a rászorulókon, és fogunk is, amíg csak szükséges"

- mondta Andrea Najvirtová, a szervezet igazgatója.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.