Negatív lett a szerdán bezárt Tarajka étterem alkalmazottainak koronavírus-tesztje

2020. augusztus 7., 20:13
ma7 | TASR

A Magas-Tátrában, a Tarajka (Hrebienok) hegyfokon található étterem COVID-19-pozitív szakácsának 14 kollégáján végezték el a PCR típusú koronavírus-tesztet, mindegyik negatív lett. Az alkalmazottakat jövő héten újra alávetik a szűrővizsgálatnak, addig karanténban maradnak - közölte Marián Galajda, a Tatry mountain resorts (TMR) PR menedzsere pénteken.

Az éttermet szerda (augusztus 5.) délután zárták be, közvetlenül azután, hogy az üzemeltető tudomására jutott, hogy az egyik alkalmazottnak pozitív lett a teszteredménye. Az illető átfogó egészségügyi vizsgálaton esett át, mielőtt befeküdt volna a kórházba, ennek keretében végezték el rajta a koronavírus-tesztet.

Dušan Slavkovský, a hegyi üdülőhely igazgatója arról tájékoztatott, hogy minden alkalmazottat karanténba küldtek, egy tanúsítvánnyal rendelkező céggel pedig átfogó fertőtlenítést végeztettek.

A Tarajka éttermet a teljes körű fertőtlenítést követően, új, letesztelt személyzettel pénteken ismét megnyitották. Slavkovský elmondása szerint a poprádi Regionális Közegészségügyi Hivatal munkatársai a helyszínen ellenőrizték az óvintézkedések betartását.

Galajda hozzátette: a hegyi üdülőhely összes alkalmazottjának megmérik a lázát munkakezdés előtt, betartanak minden higiéniai előírást és rendszeresen fertőtlenítik többek között a közlekedési eszközöket is.

A zárt lanovkákban kötelező az arcmaszk viselése, az épületekben biztosítják a fertőtlenítőszereket a látogatók számára.

Kövesse facebook oldalunkat is!