magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2021. július 2., 09:45

Naponta három órát töltünk a közösségi hálókon

A 15 és 29 év közöttiek 97 százaléka napi szinten rendszeresen böngészi a közösségi oldalakat. A 60 év felettieknél ez az arány valamivel alacsonyabb, 74 százalék.

Fotó: pixabay.com

Szlovákia polgárai naponta átlagosan három órát töltenek a közösségi hálókon, amelyek nemcsak a fiatalabbak körében olyan közkedveltek, hanem a nyugdíjasok is előszeretettel böngészik azokat. Csupán a polgárok két százaléka nem foglalkozik egyáltalán a közösségi hálókkal, derül ki az AMI Digital Index felméréséből, amely a közösségi hálóhasználati trendeket vizsgálja az internetfelhasználók közt, valamint az emberek médiába vetett bizalmát Szlovákiában.

A felmérés szerint a polgárok egynegyede négy óránál többet is eltölt naponta a közösségi hálón.

A szlovákok ezzel az eredménnyel megelőzik a cseheket is, náluk az átlagidő 30 perccel alacsonyabb, ők napi 2,5 órát vannak fent a közösségi oldalakon.

A nők 14 százalékkal többen töltenek el napi két óránál hosszabb időt ezeken az oldalakon, mint a férfiak. Az emberek nagy része a barátaikkal való kapcsolattartásra használja a közösségi hálót, csak ezután következik a szórakozás vagy az információkeresés. A legnagyobb nézettségük a fotóknak van, ezeket a szöveges bejegyzések és az egypercesnél rövidebb videók követik.

A felmérés azt is megállapította, hogy Szlovákia polgárai melyik médiumokban bíznak a leginkább. Az első helyen a rádió végzett, aminek majdnem kétszer annyian hisznek, mint a televíziónak, illetve több mint háromszor annyian, mint az írott sajtónak.

A legrosszabb eredményt e tekintetben a weboldalak és a közösségi hálók érték el. A felhasználóik közül több az olyan, aki nem hisz nekik, mint aki hisz.

A felmérést 1010 tizenöt évesnél idősebb megkérdezett részvételével végezték, egy internetes kérdőív segítségével 2021. május 17-25-e között.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.