lapajánló
Patrióták, fizetett felforgatók és a szuverenista baloldali
Magyar7 - 28. száma
2024. március 18., 19:59

Nagy Olivér: A választáson értékrendbeli kérdésekről döntünk

Ismert felvidéki személyiségeket szólítunk meg, miért tartják fontosnak, hogy részt vegyenek az államfőválasztáson. Nagy Olivér evangélikus lelkészt kérdeztük. 

Nagy Olivér

Ha megengedik, visszakérdezek: Magyarként miért ne tartanám fontosnak, hogy részt vegyek az államfőválasztás első fordulóján? A részemről ugyanez a megközelítés érvényes a többi választás kapcsán is.

Sőt lelkészként a gyülekezetem tagjait mindenféle kampánytól és szószéki politizálástól mentesen az éppen időszerű választáson való részvételre kérem. A döntést  természetesen mindenki szabad akaratára bízom.

Bár van az üzenetértéke és diagnózist is állít fel a közállapotokról, az otthonmaradással a felvidéki magyar közösséget gyengítjük. Miért?

Mert a választások az utóbbi időszakban – az államfőválasztást is beleértve – nem csak személyekről, vagy pártokról, hanem egy sor értékrendbeli kérdésről, egy a magyarságot is érintő háborúval kapcsolatos állásfoglalásról, és nem utolsó sorban arról is szólnak, hogy hagyunk-e magunkra ráerőszakolni életszerűtlen ideológiákat vagy idegen kultúrákat.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.