2022. szeptember 17., 17:25

Nagy megtiszteltetés érte Naď minisztert, Cseh és Szlovák Transzatlanti Díjat kapott

Jaroslav Naď szlovák védelmi miniszternek pénteken az ostravai NATO-napokon adták át a Cseh és Szlovák Transzatlanti Díjat - tájékoztatott szombaton a szlovák védelmi minisztérium szóvivője, Martina Kovaľ Kakaščíková.

Jaroslav Naď
Fotó: TASR

A miniszter ebből az alkalomból hangsúlyozta, hogy a szakmai biztonsági és külpolitikai közösség pozitívan értékeli a szlovák védelmi minisztérium Szlovákia és Csehország közötti védelmi-biztonsági kapcsolatok kiépítésében, valamint Szlovákia NATO- és EU-tagságának megszilárdítása érdekében végzett munkáját.

„Nagy megtiszteltetés ez számomra, és rendkívül nagyra értékelem.

Nem utolsó sorban hálás vagyok Ukrajna támogatására tett erőfeszítéseink elismeréséért.

Az osztályon dolgozó kollégáimmal együtt továbbra is mindent megteszünk Szlovákia biztonságának megőrzéséért, és hogy a barátainknak teljes erőnkből tudjunk segíteni. Pontosan úgy, ahogy minket segítettek a nácizmus elleni nemzeti felkelésünkben” – mondta Naď.

Hozzátette: ezt a díjat a világpolitika több nagy személyisége is megkapta,

többek között Madeleine Albright, Anders Fogh Rasmussen, Carl Bildt, Karel Schwarzenberg és Eduard Kukan.

A Cseh és Szlovák Transzatlanti Díj egy olyan kezdeményezés, amelynek célja olyan személyiségek jutalmazása, akik jelentős mértékben hozzájárultak a közép-európai szabadság és demokrácia, a transzatlanti kapcsolatok megerősítéséhez és a közép-európai országok integrációjához az euro-atlanti struktúrákba. A díjat évente kétszer adják át, a pozsonyi Globsec konferencián és a NATO-napokon Ostraván.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.