2021. április 9., 19:45

Most-Híd: A kompetenciák körüli káosz tanúi vagyunk

A kompetenciák körüli káosz tanúi vagyunk - kommentálta a parlamenten kívüli Most-Híd Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter tevékenységét. A párt úgy véli, Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnöknek rendet kell tennie, meg kell szabnia a hatásköröket és garantálnia kell a kormány normális működését – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Magdeme Klára, a párt szóvivője.

matovic
Fotó: TASR/AP

A Most-Híd szerint Matovič volt miniszterelnök megkerülte a kormányt, amikor szerződést kötött kétmillió adag orosz vakcina megvásárlásáról, ami kormányválsághoz vezetett.

És most pénzügyminiszterként is megkerüli a kormányt, amikor mandátum nélkül tárgyal olyan ügyekről, amelyek nem tartoznak a hatáskörébe. A párt véleménye szerint a hatékony oltási kampány biztosítása az egészségügyi miniszter kompetenciája.

„A kormány egyetlen tagja sem vonhatja felelősségre a szlovák hatóságokat és intézményeket, ha korábban eltitkolták előlük egy nemzetközi szerződés részleteit" – áll a párt közleményében.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.