2022. március 25., 10:02

Módosították a Kisebbségi Kulturális Alapról szóló törvényt

A Kisebbségi Kulturális Alap (KKA) a jövőben az állami hozzájárulás formájában befolyó bevételek hat százalékát fordíthatja a működésére az eddigi öt százalék helyett. A Kisebbségi Kulturális Alapról szóló törvény módosítását csütörtökön fogadták el az SZK Nemzeti Tanácsa képviselői.

KultMinor
Fotó: Somogyi Szilárd

Az elfogadott javaslat deklarált célja elősegíteni az alap hatékonyabb működését. A törvény által garantált, az alapnak évente nyújtandó minimális összeg 8 000 000 euróról 8 300 000 euróra emelkedik.

A beterjesztők szerint a javaslat a gyakorlatban szerzett tapasztalatokra reagál, amelyek azt mutatják, hogy az alap feladatainak teljes körű, szisztematikus és időben történő végrehajtásához jelenleg nem áll rendelkezésre elegendő személyi és anyagi kapacitás.

Ez különösen a világjárvány időszakában vált szembetűnővé, és ennek tudható be a támogatások kifizetése, valamint az elszámolások ellenőrzése terén tapasztalt késedelem.

A módosítás április 15-ével lép hatályba.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.