2023. február 5., 10:06

Mintegy 1100 fogyasztó maradt áram nélkül

Miroslav Gejdoš, a közép-szlovákiai regionális áramszolgáltató vállalat (SSD) szóvivőjének elmondása szerint Zsolna, Besztercebánya és Trencsén megyében körülbelül 1100 áramfogyasztó maradt áram nélkül a kedvezőtlen időjárás miatt.

Kidőlt fa
Fotó: Facebook, Besztercebányai Rendőrség

Hozzátette: nagyjából 50 trafóállomás van üzemképtelen állapotban, és 25 nagyfeszültségű vezetéken oldják jelenleg is a problémákat. „Ezen kívül mintegy 70 meghibásodást jegyeztünk fel a kisfeszültségű vezetékeken.

Ezek a legtöbb esetben olyan meghibásodások, amelyeket szombaton a havas terep és a járhatatlan utak miatt nem tudtak a villanyszerelőink megközelíteni”

– fogalmazott.

Többnyire a Púhói és a Vágbesztercei járásban található falvakról van szó, Csehország irányában, a Liptó hegyvidéki területeiről, de Zólyomban, Selmecbányán és a Privigyei, illetve Nagyrőcei járás több településén is gondok adódtak.

Az áramszolgáltatás megszakadását itt is elsősorban a kidőlt fák okozták.

Az áramszolgáltató vállalat villanyszerelő csapatai továbbra is készenlétben állnak, és a mai nap folyamán is mindent megtesznek, amit a nehéz körülmények lehetővé tesznek a számukra, a hibák elhárítása érdekében. Pozitívum, hogy elállt a szél és a havazás és fagyni kezdett. A szilárd talaj ugyanis nagyon fontos a nehézgépek mozgásakor”– tette hozzá a szóvivő.

Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.