Minden okunk megvan az örömre, a járványhelyzet egyre jobb

2021. május 26., 20:28
ma7 | TASR

Rendkívül kedvezően alakul a járványhelyzet Szlovákiában. A COVID-19 betegséggel kórházban kezelt páciensek száma 600 alá csökkent, a csökkenés üteme mérsékelten felgyorsult. 

Matej Mišík
Fotó: TASR

Ami a fertőző betegek számára fenntartott ágyakat illeti, közelítünk a normális szinthez - közölte szerdán Matej Mišík, az Egészségügyi Elemzések Intézetének (IZA) igazgatója, hozzátéve: 90-ről 63 főre csökkent a mesterséges lélegeztetésre szoruló páciensek száma is.

Már több mint 1,6 millió lakos kapta meg az első adag védőoltást, ami a 16 évnél idősebb populáció 34 százalékának felel meg. A 70 évnél idősebbek 65 százalékát már beoltották. Eddig 774 928 személy kapta meg mindkét adag vakcinát.

Az átoltottság aránya régiónként változik. A legmagasabb a nyugati országrészben, Pozsony környékén eléri a 40 százalékot. Vannak azonban olyan járások is, ahol az átoltottság mértéke alig éri el a 16 százalékot. Mišík szerint ez a különbség tovább fog mélyülni, a keleti régiókban ugyanis jóval kevesebb regisztrált érdeklődő várakozik az oltásra.

A COVID automata szerint jövő héttől három járás piros, 11 rózsaszín, 41 narancssárga, 24 pedig sárga besorolású lesz. A legtöbb járásban javult a helyzet.

2021. május 26., 12:06

Besárgult a Dunaszerdahelyi és a Komáromi járás - itt a friss COVID-automata

Egyre kedvezőbb a járványhelyzet Szlovákiában. Az ország 60 járása már narancs vagy még jobb besorolású.

 

Kövesse facebook oldalunkat is!