2021. szeptember 26., 12:58

Milan Krajniakék nem elégedettek a belügyminiszter munkájával, de időre van szükség

Milan Krajniak szociális miniszter szerint, pártja a Sme Rodina nem elégedett a belügyminiszter, Roman Mikulec (OĽaNO) munkájával, de még várna a leváltásával kapcsolatosan. Ez attól is függ, hogy az újonnan kinevezett rendőrfőkapitány, Hamran István mennyire tudja stabilizálni a helyzetet a rendőrségen belül.

Milan Krajniak
Fotó: TASR

A Ta3 politikai vitaműsor vendége volt Milan Krajniak (Sme rodina) és Juraj Balnár (Smer) .

Krajniak szerint

ha a helyzet nem változik, akkor a koalíciós tanácson szeretnék megvitatni Mikulec helyzetét.

A parlament alelnöke, Juraj Blanár azonban meg van arról győződve, hogy Roman Mikulecet leváltása mindenképpen indokolt. Elmondása szerint a rendőrségen belüli ügyek nehezen átláthatóak, a kivizsgálásoknál pedig fennáll a korrupció és a manipuláció.

A műsorban Blanár nem akarta kommentálni Robert Fico azon szerencsétlen kijelentését,

miszerint ő inkább lenne maffiózó, mint diplomamásoló.

Blanár szerint ez a kijelentés kontextusból volt kiragadva és teljesen más volt a jelentése. A kijelentést egy felfokozott helyzetben, maga a pénzügyminiszter, Igor Matovič provokálta ki.

Krajniak szerint azonban Matovič csak követte az új parlamenti szabályzatot, amelyet még a Smer kormányzás idején vezettek be.

Arra a kérdésre, hogy a jövőben együtt tudnának-e működni, Blanár azt felelte, erről csak a választások után fog érdemben nyilatkozni.

Krajniak azonban kizárta a Smer-el való jövőbeni együttműködést.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.