2021. szeptember 24., 15:05

Mikulecet nem sikerült leváltani: Hogyan reagált az ellenzék és a Sme rodina?

A pénteki bizalmatlansági indítványon a kormánykoalíció többsége támogatta a minisztert, a Sme rodina képviselői klubja tagjainak többsége tartózkodott.

Roman Mikulec
Fotó: TASR
Roman Mikulec belügyminiszter

Az ellenzék többször is indítványozta Mikulec menesztését, de a koalíció ezt mindig megakadályozta.

Fico úgy reagált, hogy az ülés elérte a célját, és kritikát fogalmazott meg amiatt, hogy senki sem cáfolta a miniszter ellen felhozott vádakat.

Hozzátette, hogy a koalíció félt folytatni az ülést. Szerinte a szavazás megmutatta, hogy Mikulec nem élvezi a teljes kormánykoalíció támogatását, mivel nem tudta megszerezni a szavazatok abszolút többségét. Fico rámutatott, hogy a Sme rodina szinte összes képviselője tartózkodott.

Peter Pčolinský, a Sme rodina képviselői klubjának elnöke azt állítja, ő és kollégái sincsenek teljes mértékben meggyőződve arról, hogy Mikulec tevékenysége körül minden rendben van.

„Azt, hogy a szavazáskor tartózkodtunk, értsék úgy, hogy vannak fenntartásaink" - mondta újságíróknak, és hozzátette, személyes véleményét többször is közölte már, de arról nincs tudomása, hogy kompromittáló anyagok kerültek volna elő Mikulecről, mint ahogyan arra a Smer-SD utalt.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!