2021. január 2., 15:27

Mikulec tagadja, hogy megtiltotta volna a megemlékezést az országos rendőrfőkapitányról

Roman Mikulec is magyarázkodásra kényszerült a világhálón, miután olyan információk láttak napvilágot, hogy megtiltotta a rendőrség munkatársainak, hogy megemlékezzenek Milan Lučanskýról.

Fotó: A belügyminiszer FB-oldala

A belügyminiszter bejegyzésében, amelyet szombat délben tett ki FB-oldalára, azt írja, sokan kérdezték tőle, valóban megtiltotta-e a rendőrség munkatársainak, hogy megemlékezzenek az elhunyt országos rendőrfőkapitányról, de ő cáfolta ezt. A fenti képet tette közzé, hogy emlékkönyv van főkapitányság épületében, s a bejárat előtt is égnek a mécsesek. Egyúttal arról is beszámolt, Lučanský ügyében a nyomozás rendben zajlott és család is látogathatta volna az érintett.

Nem kellett sokat várni az elhunyt családjának válaszára, Martina Lučanská, a néhai főkapitány felesége a közösségi oldalán írta le, teljesen megtört férje halála után, csak a gyermekeik tartják benne a lelket. December 29-én, amikor odaengedték a férje betegágyához, Mikulec kommandósai gépfegyverrel vigyázták minden mozdulatát - írja az asszony, aki azt sérelmezi, a miniszter addig Túrócszentmártonban szórakozott, s még annyit sem tett meg, hogy fekete zászlót engedett volna kifeszíteni a minisztérium épületére, így adva meg a végtisztességet az elhunytnak.

Közben az interneten megjelent egy videó, amelyen Robert Kaliňák egykori belügyminiszter is azt nehezményezi, miért nem lobog a fekete zászló a minisztérium épületén, s egyúttal megjegyezni, a védelmi miniszter kijelentése, amelyben az elhunyt korábbi orvosi leletek nyilvánosságra kerülésének "elkövetőit" akarja megbüntetni, egyértelműen azt jelzi, valamit el akarnak titkolni az üggyel kapcsolatban.

Megosztás
Címkék