2022. február 15., 12:16

Mikulec szerint lejárató kampány folyik ellene

Roman Mikulec (OĽANO) belügyminiszter kategorikusan elutasította azokat a vádakat, melyek szerint ő irányította volna bármelyik nyomozást, akár a rendőrségen, akár az Ellenőrzési Szolgálaton (ÚIS) belül.

mikulec
Fotó: TASR

A miniszter hozzátette: semmilyen módon nem avatkozott be a nyomozók hatáskörébe és nem instruálta sem őket, sem a feletteseiket. Állítása szerint a nyomozók szavad kezet kaptak, önállóan végezhetik a munkájukat. Ezzel a Smer-SD ellene benyújtott bizalmatlansági indítványára reagált kedden. 

Az, hogy Robert Fico a Szlovák Köztársaság Főügyészségének határozatából folytatásos olvasmányt csinált, és amikor neki megfelel, olyan ügyekkel vádol engem, amelyekkel kapcsolatban a bűnüldöző hatóságok már évekkel ezelőtt érdemi határozatokat hoztak, a bíróságok pedig az én javamra döntöttek, csak az alacsony színvonalat bizonyítja, valamint azt, hogy ez egy lejárató kampány"

- közölte a belügyminiszter.

Úgy véli, ezzel a kampánnyal nemcsak őt, hanem mindazokat le akarják járatni, akik a legmagasabb állami pozíciókat érintő korrupciós ügyek kivizsgálásán dolgoznak. 

Mikulec az állásfoglalásában smeres önbíráskodást emlegetett, amely "nem habozik sajtótájékoztatókon dönteni bűnösségről vagy ártatlanságról", emellett pedig kontextusból kiragadott információkat vagy féligazságokat hangoztat. Hozzátette: egyedül ők fenyegetőznek nyíltan, amikor arról beszélnek, ki miért fog megfizetni, és ők állítják határozottan, hogy a nagy kázusok összes gyanúsítottját szabadlábra kellene helyezni.

Az ellenzéki Smer-SD hétfőn (február 14.) bizalmatlansági indítványt nyújtott be a belügyminiszter ellen. A Smer-SD képviselői mellett a parlamenten kívüli Hlas-SD párthoz tartozó független képviselők és a Tomáš Taraba körül csoportosuló független képviselők is aláírták az indítványt. Fico szélhámosnak nevezte Mikulecet, akit korrupcióval és hivatali hatáskörrel való visszaéléssel gyanúsít. 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.