2021. június 14., 16:46

Mikulec bátor kijelentést tett, de kedden minden kiderül

Roman Mikulec (OĽANO) belügyminiszter a hétfői kormányülés után kijelentette: a kabinet egyhangúlag és fenntartások nélkül támogatja őt.

mikulec
Fotó: TASR

Hozzátette: amennyiben a keddi (június 15.) rendkívüli ülés nem zárt ajtók mögött fog zajlani, Robert Ficónak, a Smer-SD elnökének és parlamenti képviselőnek nem szabadna felolvasnia egy bizalmas jelentést, mert azzal törvényt sértene. "Még egy képviselő sem hozhat nyilvánosságra bizalmas információkat" - hangsúlyozta Mikulec.

A tárcavezető utalt rá, hogy hétfőn külön is találkozik Eduard Heger (OĽANO) kormányfővel és Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszterrel.

A kormány nem ért egyet a belügyminiszter elleni bizalmatlansági indítvánnyal, melyet parlamenti képviselők egy csoportja nyújtott be. A Mikulec leváltását célzó rendkívüli ülést a Smer-SD indítványozta, miután felmerült a gyanú, hogy a rendfenntartó erőkön belül működik egy csoport, amely manipulálhatta több kázus kivizsgálását. Ez a Smer szerint a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) jelentéséből derült ki. A parlament kedden, 9 órától tárgyalja a Mikulec ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt.

Megosztás
Címkék