2021. november 21., 15:31

Mikulec: a megelőzés kevésbé fájdalmas, mint a baleset következményei

Bár évek óta csökken a közúti balesetek és áldozatainak száma, még mindig van hova javulni e téren, jelentette ki Roman Mikulec (OĽANO) belügyminiszter a közösségi oldalán a közlekedési balesetek áldozatainak vasárnapi világnapja alkalmából. Szerinte sok tragédia megelőzhető lett volna.

2021-09-30 baleset Nemesócsa

A biztonsági övek használatának ellenőrzését, a sebességmérést vagy a közlekedési táblák betartását sok járművezető gyakran csak az államkassza feltöltése eszközének tekinti.

Gyakran nem tudatosítják, hogy a megelőzés rendkívül fontos, és kevesebb fájdalmat és stresszt okoz, mint egy közlekedési baleset következményei

 – fűzte hozzá a miniszter. A belügyminisztérium Ökumenikus Lelkészi Szolgálatának Irodája és az Országos Rendőrfőkapitányság felhívta a figyelmet arra, hogy az utakon óvatosságra és megfontoltságra van szükség járművezetőként, gyalogosként vagy akár kerékpárosként is.

Családok, gyermekeiket elvesztő szülők, szüleiket elvesztő gyerekek, férjek és feleségek vannak a közlekedési balesetek halálos áldozatai mögött”

– mondta Milan Petrula, az iroda igazgatója. Hozzátette: a rendőrök az utakon való jelenlétükkel a biztonságra is ügyelnek. 

A tárca adatai szerint idén januártól a múlt hét végéig összesen 10 379 közúti baleset történt, amelyek során 197 személy meghalt, 732-en pedig súlyosan megsérültek.

 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.