2021. szeptember 16., 10:49

Miért volt ilyen sokáig a pápa Szlovákiában? A külföldi lapok több teóriával is előálltak

A Szentatya szlovákiai látogatását élénk figyelemmel kísérte a külföldi sajtó is. Leginkább a kassai Luník IX. lakótelepen tett vizitjét és viszonylag hosszú itt-tartózkodását vették górcső alá.

 Ferenc pápa, pápalátogatás, Eperjes, litrugia

A legtöbb tudósítás és cikk logikusan a cseh sajtóban látott napvilágot. Az idnes. cz azt írta, hogy a sasvári búcsún részt vevők száma alulmúlta az elvárásokat.

A pápa kassai roma lakótelepet is kiemeli, amit a szerző kassai gettónak nevezett, akárcsak a brit Daily mail portál. Ez utóbbi szintén nagyon aprólékosan tájékoztatott a pápa szlovákiai programjáról.

A cseh tévé tudósítója azt a tényt emelte ki, hogy Ferenc pápát a repülőtéren közjogi méltóságok fogadták és kísérték, ami nem szokás.

Hét óra Magyarországon, 70 óra Szlovákiában. Több média, beleértve a BBC-t és a Balkan Insight-tet is leginkább azzal foglalkozott, miért tartózkodott ilyen sokáig nálunk a katolikus egyházfő, amikor Magyarországon csak néhány órára állt meg.

A BBC szerint ezzel üzent, hogy nem ért egyet Orbán Viktor politikájával, habár ezt a Vatikán elutasította.

A spanyol El País pedig Zuzana Čaputovát érdemeit emeli ki, aki szerinte egy ritka kivétel a régióban, ahol győz a populizmus.

A pápa év végéig még ellátogat Skóciába, Görögországba, Máltára és Ciprusra.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.