2020. február 21., 15:52

Miért hiányozhattak a Smer-SD honatyái a szavazásról? Képviselőtársaik sem tudják

Nem tudták megmondani a Smer-SD képviselői, miért hiányoztak a kollégáik a tárgyalóteremből a 13. nyugdíj bevezetésének megszavazásakor. A jogszabályt gyorsított eljárásban kellett volna megtárgyalni. Meg vannak győződve arról, hogy kedden (február 25.) jóváhagyják a javaslatot.

Szlovák parlament
Fotó: TASR

Jozef Valocký (Smer-SD) azt mondta, nem tudja, hol voltak azok, akik nem mentek el az ülésre.

„Azt hiszem, kedden jóváhagyjuk a módosítást" – tette hozzá. Elmondása szerint a Smer-SD néhány képviselője megbetegedett. Dušan Muňko képviselő (Smer-SD) sem tudta megmondani, mi történt, miért nem volt határozatképes a parlament.

Mindenki készen áll, ne aggódjanak"

– mondta az újságíróknak Ľubomír Vážny (Smer-SD).

„Nem tudom, hol voltak a többiek, ezt tőlük kérdezzék meg" –válaszolta arra a kérdésre, hol voltak a képviselőtársai.

A parlament keddre halasztotta a gyerekek után járó családtámogatás emelésére, az autópályadíj eltörlésére és a tizenharmadik nyugdíj bevezetésére vonatkozó javaslatokról szóló szavazást, mert a plénum pénteken nem volt határozatképes.

A Smer-SD és az SAS képviselői kezdeményezték a rendkívüli parlamenti ülés összehívását a törvényjavaslatok megtárgyalására. Az SNS két képviselője is hiányzott a szavazásról.

„Sajnos néha előfordul ilyen" – mondta a TASR-nek Dušan Tittel, az SNS képviselője. Hozzátette, nem lehet megjósolni, mikor lesz szavazás. Úgy véli, kedden sikerül.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.