2022. október 5., 12:00

Mibe kerülhet Matovičnak Taraba segítsége?

Igor Matovič leváltásához kedden három szavazat hiányzott, így nyilvánvaló, Tomáš Taraba és társai kulcsfontosságú döntést hoztak.

matovic
Fotó: TASR

Richard Sulíkék törekvése így nem járt sikerrel, ami azt jelenti, az SaS nem tér vissza a kormányba és ellenzéki pártként folytatják. Egyúttal jelezték, készek tárgyalni az előrehozott választásról.

A leváltás ellen szavaztak az OĽANO képviselői, de a párt 10 képviselője nem vett részt a szavazáson. Matovič leváltására szavaztak a Smer-SD és az SaS képviselői, Martin Klus (SaS) kivételével, aki nem volt jelen. A Sme rodina képviselői szintén a leváltás ellen szavaztak vagy tartózkodtak, illetve nem nyomták meg a jelenléti gombot.

A leváltásra szavaztak a Hlas-SD, a Republika és az ĽSNS képviselői is, továbbá Miroslav Kollár és Tomáš Valášek (mindkettő független). Nem vett részt a szavazáson Štefan Kuffa, Filip Kuffa, Tomáš Taraba, valamint Katarína Hatráková, továbbá a Za ľudí képviselői.

A pravda.sk Tomáš Koziak politológust kérdezte, a korábbi Kotlebás Taraba és társai vélhetően a jövőben is együtt kívánnak működni a jelenlegi kormánnyal. A szakember úgy véli, a szavazás viszont jól mutatja, a politikai helyzet egyre érdekesebb, így az is bizonyos, közelebb kerültünk az előrehozott választásokhoz.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.