2021. november 3., 13:04

Mennyiért árultak rendőrségi információkat?

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) operatív csoportjának volt főnöke, Ján Kaľavský ellen gyűlnek a vádak, amely szerint megfelelő ellenszolgáltatásért cserébe információkat közöl a legnagyobb rendőrségi akciókról - írja az aktuality.sk.

A portál információi szerint az egykori rendőr továbbra is szökésben van, először májusban még szabadon engedték, de ősszel már nem találták odahaza volt kollégái, már nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A Tigris néven számon tartott Peter Petrov vállalkozó vallott ellene, akivel hosszabb ideje ismerték egymást. Ez a kapcsolat annyira "eredményes" volt, hogy a gyanú szerint Kaľavský folyamatosan vitte a rendőrség által tervezett akciókról az információkat, amiért valamilyen ellenszolgáltatást kapott.

A szökésben lévő egykori rendőr ügyvédje kétségbe vonja Petrov vallomását, aki ellen több ügyben is nyomoznak, így a vádak szerintük gyenge lábakon állnak. A vállalkozó például azt állítja, hogy 2020-ban ő vásárolta meg azt a használt Range Rover Sport típusú gépkocsit, amelyet az egykori rendőr 8-9 ezer euróért kinézett magának. Petrov állítólag nem csak az autót vette meg, hanem a kifizette a biztosítást és az új gumikat is. Emellett néhány hónappal később egy új autó vásárlásába is besegített a Tigris 5 ezer euróval, de szervizköltségeket is térített 1500 euró értékben.

A portál cikkében arról is ír, Petrov állítólag Kaľavský hétvégi házának konyhai ablakát is cégén keresztül fizette ki. A vállalkozó ezért cserébe információkat kapott arról, hogy a NAKA éppen milyen akciókat tervez, máskor pedig a rendőri kapcsolat kollégái előtt titkolt el Petrovot érintő kényes információkat.

Megosztás
Címkék