2021. március 23., 09:55

Melyik posztra pályázik Matovič a kormányfői helyett? Igazán testhezállóra

A kormányválság megoldásának kísérlete tovább folytatódik. Igor Matovič vasárnap bejelentette, hogy lemond kormányfői tisztségéről, de ennek fejében Richard Sulík gazdasági miniszter, Juraj Šeliga parlamenti alelnök és Mária Kolíková igazságügyi  miniszter távozását kéri.

Fotó: TASR/AP

Matovič persze egyáltalán nem tervezi, hogy visszaül a parlamenti képviselők padsorába.

Ahogy azt már vasárnap az újságírók előtt elmondott nyilatkozatában jelezte is, csak a kormányfői tisztségéről mond le, de nem arról, hogy továbbra is a kormány tagja maradjon.

Hogy melyik pozícióra pályázik, azt nem árulta el.

A sejtelmesség ködét hétfőn Ján Budaj környezetvédelmi miniszter oszlatta el, aki a TA3 hírtelevízióban elmondta, a kormányfő hétfőn találkozott Boris Kollár házelnökkel, akinek tudomására hozta, hogy melyik funkciót szeretné betölteni.

Matovič a korrupcióellenes harcért felelős miniszterelnök-helyettes posztját „nézte ki” magának.

Budaj szerint ez az a terület, amiben a jelenlegi kormányfő valóban lubickolhatna, elvégre több tíz éve sikeresen folytatja a harcot a korrupció ellen. Új posztjáról állítólag már a koalíciós partnereivel is beszélt.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.