2022. április 10., 19:17

"Mély előítéletek és beteges paranoia uralja a szlovák politikai közgondolkodást" - Berényi József Kollár minősíthetetlen kijelentéséről

Ahogy arról portálunk a hazai médiában elsők között beszámolt, egy vasárnapi politikai vitaműsorban Boris Kollár minősíthetetlen kijelentésekre ragadtatta magát a magyar kormányfővel és Magyarországgal kapcsolatban. A házelnök kijelentéseire Berényi József közösségi oldalán reagált.

berényi józsef
Fotó: Facebook/MKP platform
Boris Kollár ismét elővette a “magyarkártyát”. (...) Megint bebizonyosodott, a szlovák politika elsősorban biztonságpolitikai rizikóként tekint ránk, Szlovákiában élő magyarokra és Magyarországra. Minden krízishelyzet megmutatja, a “baráti jó kapcsolatok, a szövetséges” hivatalos kinyilatkozásai mögött mély előítéletek és beteges paranoia uralja a politikai közgondolkodást, amely megbénítja a szlovákiai magyar közösség helyzetének tényleges, törvényeken alapuló javítását.

- reagált Berényi József, az MKP-platform elnöke Kollár kijelentéseire.

"Számtalanszor elmondtuk már, Magyarországnak Szlovákiával szembeni területszerzésével érvelni abszurd, manipulatív a nemzetközi, katonai, és két nép közti viszony realitásainak teljes tagadása" - jelentette ki a politikus. 

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.