Megvannak az országos tesztelés részeredményei: a Dunaszerdahelyi és a Komáromi járásban is kiugróan magas a pozitivitás. Mutatjuk a részleteket

2021. január 21., 19:49
ma7 Kolek Zsolt

Január 18. óta zajlik az átfogó antigénes szűrővizsgálat az országban.

Fotó: TASR

A január 26-ig zajló tesztelés eredményei döntik el, mely járásokban ismétlik meg az átfogó szűrést. Abban a 36 járásban, ahol országos összevetésben alacsonyabb fertőzöttséget mutatnak az összesített eredmények, február 3-ától újra enyhülnek a kijárási korlátozás szabályai.

A legfertőzöttebb 37 járásban ismételten tesztelik a lakosságot, a kijárási korlátozások ezekben a járásokban továbbra is szigorúak maradnak. A több járásra bontott Pozsony és Kassa egyetlen régiónak minősül.

A DenníkN összesítése szerint jelen állás szerint a legfertőzöttebb járás az Ólublói 26,8 százalékos fertőzöttségi mutatóval. A Korponai járásban 16,7, a Breznóbányaiban 14,3 százalék a pozitivitás aránya.

Sajnálatos módon a legfertőzöttebb régiók között található több magyarlakta járás is. A Vágsellyei járásban a fertőzöttség mértéke 13,6 százalék (1105 tesztből 150 lett pozitív). A Dunaszerdahelyi járásban 3075 tesztből 356 esetben mutatták ki a fertőzöttséget, ez 11,6 százalékos mutató.

Ugyancsak kedvezőtlen a helyzet a Komáromi járásban, ahol 5050 mintából 453-at találtak pozitívnak (8,8 százalék).

A magyarlakta régiók közül, ha így maradnak az adatok, ugyancsak megismételnék a tesztelést a Galántai, az Érsekújvári, a Lévai, a Nagyrőcei, a Tőketerebesi és a Nagymihályi járásokban is.

Kapcsolódó cikkeink